Dispečerska služba

034/336-238; BESPLATNI POZIV: 0800/034-033

Stručni tim iz Londona u Kragujevcu: Energetici PLUS za ekologiju, bezbednost i zdravlje na radu!

31.10.2023

Delegacija EBRD (Evropska banka za obnovu razvoj) iz Londona posetila je kragujevačku “Energetiku” kako bi  obišla novoizgradjenu kotlarnicu. Analizirale su se mere bezbednosti i zdravlja na radu, ekologija, kao i socijoloski aspekti rada u novim uslovima.

Kao i konsultanti na projektu, oni su obišli krug kotlarnice, upoznali su se sa funkcionisanjem nove savremene tehnologije i posetili deponiju pepela. 

Posebna pažnja je posvećena analizi funkcionisanja i rada sistema za kontinualni nadzor nad kvalitetom izduvnih gasova.  Pored uverenja da su svi ekološki parametri transparentno prikazani i dostupni javnosti bez prekida,  posebno je pohvaljena činejnica  da su gubitci hemisjki  pripremljene vode prepolovljeni u odnosu na isti  period tokom predhodnih grejnih sezona.

Analizirane su i mere zastite od pozara i drugih akcidenata, organizovanost i sposobnost zaposlenih da reaguju u pravo vreme i na propisan način.

Nakon boravka u “Energetici” doo, očekuje se pozitivna ocena EBRD, a dato je  pozitivno misljenje na izvestaj ovog preduzeća po pitanju zaštite životne sredine, zdravlja i bezbednosti na radu kao i drugih socijalnih aspekata realizacije projekta.