Dispečerska služba

034/336-238; BESPLATNI POZIV: 0800/034-033

Konferencija Simterm 2022 na Mašinskom fakultetu u Nišu

21.10.2022

Mašinski fakultet u Nišu na katedri za termotehniku, termoenergetiku i procesnu tehniku zajedno sa Društvom termičara Srbije, organizovao je od 18.10. do 21.10. 2022. godine u Nišu, 20. po redu, konferenciju Simterm 2022. Panel se održava u okviru stručno-naučne konferencije SimTerm.4E.

Kako bi se sagledala trenutna situacija u energetskom sektoru konferencija je imala za cilj okupljanje naučnika, inženjera i privrednika iz širokog spektra disciplina u proizvodnji energije.

Stručnjaci iz ove oblasti na konferenciji ove godine su razmenjivali iskustva na temu energetskih izazova i načina prevazilaženja energetske krize. Kako kažu sa Mašinskog fakulteta u Nišu, budućnost energetike je u obnovljivim izvorima, energetskoj efikasnosti i stručnim ljudima.

Konferencija prema klasifikaciji Ministarstva prosvete ima karakter međunarodnog skupa i održava se svake druge godine.

Na današnjem, završnom panelu Simterm 2022 panelisti su bili pored direktora Udruženja toplana Srbije Dejana Stojanovića, direktor JKP,, Gradska toplana Niš,, Predrag Milačić, Ivana Kalanja, izvršna direktorka za proizvodnju toplotne energije i fluida JKP ,,Beogradske elektrane,, , Dušan Macura, rukovodilac sektora za proizvodnju i distribuciju toplotne energije JKP ,,Novosadska toplana,, i generalni direktor ,,Energetika,, doo dr Andreja Ilić.